TREĆE prvenstvo hrvatske  

 

Trece prvenstvo Hrvatske

Na splitskoj plaži Bačvice, 9. rujna 2007. godine održano turnir 3. Prvenstva Hrvatske u Coccoballu. Nastupile su ekipe HGD Biranj, Dobranje i Dani Radunice iz Splita te ekipa Ploča. Dani Radunice su osvojile prvo mjesto, drugi je HGD Biranj a treće Dobranje. Iako je treće prvenstvo najavljeno kao najveće do sada, dakle, sa ekipama iz čitave Hrvatske, nažalost, isključivo iz financijskih razloga, to se nije dogodilo,  pa je ovo prvenstvo odraženo više radi kontinuiteta. Organizatori se nadaju da se to neće ponoviti u 2008. godini kada se očekuje uspjeh akcije "101 Coccoball" koja bi ovu igru konačno trebala pretvoriti u masovni sport.

polufinale
HGD BIRANJ - DOBRANJE 9-2
PLOČE - DANI RADUNICE 4-7

Za treće mjesto
PLOČE - DOBRANJE 3-5

Za prvo mjesto
DANI RADUNICE - HGD BIRANJ 7-6

Sutkinje: Jelena Pejković i Ana Cvitanić

HGD BIRANJ:
Milan Vrtlar kapetan
Ivan Rabadan
Špiro Grgić
Vedran Vanjak
Mijo Vrvilo

 

PLOČE:
Davor Batinović kapetan
Mišel Kuvar
Duje Marević
Goran Zmijarević
DOBRANJE:
Mirko Lerotić kapetan
Ivan Vujević
Ante Ćubelić
Josip Vuletić
Tomislav Milardović
DANI RADUNICE:
Željko Čotić-čota kapetan
Boško Ivišić
Tomislav Karakaš
Slobodan Skejić
Ivica Petrinović
 
DRUGo prvenstvo hrvatske  

 

Drugo prvenstvo Hrvatske (19.09.2006.)
Nada iz Splita pobjednik je drugog prvenstva Hrvatske u coccoballu.  Pred oko 300  gledatelja na splitskoj plaži Bačvice održan je završni turnir prvenstva u kojem je     u finalu, rezultatom 4:3, pobijedila    , prošlogodišnje prvake u ovom novom sportu. Treće mjesto i brončanu medalju osvojila je ekipa iz Ploča koja je  prošle godine osvojila srebrnu medalju. Četvrto mjesto pripalo je momčadi iz Splita koja je, usprkos zadnjem mjestu, prikazala veliku borbenost i nije bila lak protivnik niti jednoj ekipi. Organizator prvenstva bila je ponovo splitska agencija Aneta, poznata po održavanju turnira u street basketu. S obzirom da se coccoball igra u plićaku i na pijesku i pretežito ljeti, do sada su u njemu, kroz prvenstvo i razne prezentacije i turnire, pretežito sudjelovale ekipe iz Istre i Dalmacije. Ponukani pozivima iz cijele Hrvatske,  organizatori su najavili iduće  prvenstvo Hrvatske u kojem će sudjelovati nekoliko ekipa iz Zagreba, te ekipe iz Osijeka, Vinkovaca, Varaždina, Siska, Karlovca, itd.Također, zbog interesa koji se pojavio u BiH, Sloveniji, Španjolskoj i Italiji,  postoji mogućnost da treće prvenstvo Hrvatske bude međunarodnog karaktera.

REZULTATI:
1. kolo:
Makarska - Curice 6-4
Nada - Dani Radunice 6-2
Za treće mjesto
Dani Radunice - Curice 0-3
2. kolo:
Curice - Dani Radunice 9-0
Makarska - Nada 1-2
Za prvo mjesto
Nada - Makarska 4-3
3. kolo:
Dani Radunice - Makarska 2-7
Nada - Curice 3-0
Sutkinje: Jelena Pejković i Ana Cvitanić
EKIPE:

NADA:
Nikola Vrzić, kapetan
Siniša Maletić
Darko Muslim
Aleksandar Slijepčević-Tošo
Pjer Kovačević
Ante Blažević

MAKARSKA:
Josip Dedić, kapetan
Neno Mračević
Ivica Šimić
Buco

CURICE:
Davor Batinović, kapetan
Mišel Kuvar
Duje Marević
Goran Zmijarević

DANI RADUNICE:
Željko Čotić-Čota, kapetan
Boško Ivišić
PereŠimić
Tomislav Karakaš
Božo Mihojević
Ivica Petrinović

 
prvo prvenstvo hrvatske  
 
Ušće Neretve
Split
 

TULJANI PRVACI HRVATSKE U COCCOBALLU

 (Jutarnji list, 08.08.2005.)
U organizaciji prva dva coccoball kluba SU Coccoball iz Ploča i Coccoball Aneta iz Splita, u Splitu je jučer održan Coccoball Challenger 2005., završni turnir prvog prvenstva Hrvatske. Prvi državni prvaci postali su Tuljani iz Makarske, koji su u finalu pobijedili Curice iz Ploča s rezultatom 15-5. Treće mjesto osvojila je ekipa Get iz Splita. Četvrti je Pakleni šund, a peto mjesto su osvojile Kamikaze. Kako bi dao potporu novom hrvatskom, ali i svjetskom sportu, Goran Karan je došao na plažu u Stobreču i bacio prvu loptu medu igrače coccoballa.

i goran karan zaigrao coccoball

 (Večernji list, 08.08.2005.)
Velika pješčana uvala u Stobreču idealno je mjesto za održavanje prvog prvenstva Hrvatske u coccoballu. Riječ je o sportu koji je izmišljen prije četiri godine u Pločama, a do danas su održani deseci turnira diljem jadranske obale. Igra na pijesku u posebno skrojenim dresovima uvijek najviše zainteresira turiste, za koje je taj sport prava atrakcija.
- Za coccoball volim reći da je to sport svih sportova jer ujedinjuje osobine najmasovnijih sportova današnjice. To je mješavina nogometa, košarke, ragbija, odbojke i rukometa. Cilj je ubaciti dlakavu loptu, tešku dva kilograma, u mali ili veliki koš. U igri je dopušteno sve osim udaranja, a muškarcima obavezno moraju suditi žene i obratno - kazao je Jasmin Brajlović, organizator prvog prvenstva Hrvatske u coccoballu.
U tom neobičnom sportu okušao se i Goran Karan, koji nije mogao skriti čuđenje kad je dobio dres koji je trebao odjenuti:
- Ovo mi je prvi put da se susrećem s coccoballom. Pravi je to sport za vruće ljetne dane, ali ove majice na jedan treger malo su čudne. A što ću, moran obuć dres kad san već reka da ću zaigrat - kazao je Karan i prvim nabacivanjem otvorio natjecanje.

MAKARSKI TULJANI PRVI PRVACI HRVATSKE

 U srpnju i kolovozu održano je prvo državno prvenstvo u coccoballu, na svijetu. Naravno, kako i priliči izvorno hrvatskom sportu, riječ je o prvenstvu Hrvatske. Uspješni organizatori bili su klubovi Coccoball Ploče i Coccoball Aneta iz Splita, jedini registrirani kod nas, dok je susrete popratila RTL Televizija.
- Led je probijen! Nakon brojnih promotivnih turnira, konačno smo uspjeli organizirati i PH. Sudjelovalo je pet ekipa, za sljedeću godinu stigle su najave još barem toliko... Već razmišljamo da uz prvenstvo, u kojem će opet nastupati predstavnici registriranih klubova, organiziramo i Kup u kojem će moći nastupiti svi koji to žele - rekao je Jasmin Brajlović, predsjednik Inicijativnog odbora Coccoball federacije.
Originalni mediteranski sport koji se igra s kokosom, a koševi su obješeni na palmama privukao je velik broj gledatelja. Samo u Stobreču, u revijalnom dijelu programa, nastupilo je deset ekipa iz Stobreča, Šina, Kamena...
- Nema straha za  budućnost ovog sporta kojeg su izvrsno prihvatili ragbijaši, ali i brojna djeca. Na jesen ćemo vjerojatno utemeljiti Coccoball federaciju i za sljedeću godinu pripremiti natjecanja za više dobnih uzrasta - dopunio je Ante Čubelić, predsjednik Coccoball Anete.
Odmah nakon finala, čim su sudionici podijelili pehare i medalje - na večeri u popularnom restoranu Arkada - postignut je i prvi dogovor o suradnji na području marketinga za novu sezonu. Ove godine natjecanje su potpomogli Grad Ploče i TZ Stobreča te Aneta sport, Valten Pehar Centar, HP Delamaris i Merkur osiguranje.
Iako je oprema za coccoball dosta skupa (umjetne palme i kokos, specifični dresovi...), morat ćemo uključiti veći broj pokrovitelja, no, do iduće sezone ima dovoljno vremena. Glavno da je krenulo - složili su se naši sugovornici, dok su Makarani ispijali pivo iz pehara, kapetan Tuljana Josip Dedić je dodao:
Rekao sam da ćemo bit prvaci. Ako Bog da, i dogodine opet osvajamo...

UVJERLJIVE CURICE

 (Dubrovački vjesnik, 23.07.2005.)
Na ušću rijeke Neretve odigran je prvi turnir prvog nacionalnog prvenstva u coccoballu, koji su organizirali šport­ska udruga Coccoball iz Ploča, Coccoball klub iz Splita uz podršku firme Aneta iz Splita. Podbacivanjem lopte za početak utakmice, turnir je otvorila Pločanka Sanja Parmać, sudionica prvog Story Super Nove, glazbena zvijezda koja je vrlo popularna među mladim športašima zaljubljenim u ovu igru. Nakon početnog podbacivanja i održanih kvalifikacija, situacija je bila mnogo jasnija, ostale su četiri ekipe koje su trebale odlučiti prvog pobjednika, prvog nacionalnog prvenstva u coccoballu, to su: Tuljani (Makarska), Kamikaze (Ploče), Pakleni šund (Split) i Curice (Ploče) .
Rezultati: Kamikaze-Curice 4:19, Pakleni šund-Tuljani 3:17, Curice-Tuljani 7:4, Kamikaze-Pakleni šund 5:7, Tuljani-Kamikaze 16:3, Pakleni šund-Curice 2:15. Poredak: Curice 9 bodova, Tuljani 6, Pakleni šund 3 te Kamikaze bez bodova.
Pobjednik prvog turnira održanog na Kominskom ušću je ekipa Curice iz Ploča. Za Curice su igrali: Rino Rebac, Goran Zmijarević, Danijel Galov, Davor Batinović, Duje Marević, Nikola Bergam i Rade Vukelić. Prvenstvo se nastavlja sljedećeg tjedna kad je na rasporedu drugi turnir, dok će se Masters turnir za prvaka održati 6. kolovoza u Splitu.
Sve utakmice su odlično sudile Jasmina Tomeljak (Split), Anamarija Krilić (Ploča) Jadranka Krstičević (Ploče) i Jelena Dragobratović (Ploče), koje su se dobro snalazile u ovom muškom športu te izmamile velike simpatije oko 600 gledatelja koji su ih na kraju nagradili zasluženim pljeskom. Koliko je vladao interes za ovim prvenstvom, dovoljan je podatak da smo medu gledateljima vidjeli predsjednika Hrvatskog ragbijaškog saveza Odbor za Dalmaciju gospodina Tonća Cvitanovića koji je došao iz Splita da bi na licu mjesta vidio čudo od športa u dolini Neretve za koji se zainteresirala mladež iz cijele Hrvatske.
- Moram biti otvoren - nisam očekivao da ću ovdje vidjeti jedan sklad mladosti, športa, snage i ljepote. Više sam nego zadovoljan, organizacija je bez greške. Primijetio sam da je grad gladan ovakvih atrakcija. Ukoliko se ukaže prilika, možda već ove godine na ušće rijeke Neretve dovedem renomirane ragbijaške klubove iz Hrvatske da se okušaju u coccoballu. Vrlo zanimljivom natjecanju priklonio se i Dubrovački vjesnik koji je bio jedan od medijskih pokrovitelja.

'curice' s dlakavom loptom nadmašile 'tuljane'

 (Slobodna Dalmacija, 20.07.2005.)
U organizaciji coccoball klubova iz Ploča i Splita, te splitske tvrtke Aneta, na pješčanim plažama ušća rijeke Neretve održan je Coccoball challenge, prvo svjetsko prvenstvo u coccoballu.
Riječ je o novome sportu, koji je zaživio prije četiri godine, zahvaljujući poznatome pločanskom inovatoru Jasminu Brajloviću. Sport svih sportova, kako još coccoball zovu, kombinacija je, naime, nogometa, košarke, ragbija, odbojke i rukometa, a cilj igre je ubaciti dlakavu loptu, tešku dva kilograma, u mali ili veliki koš, koji se nalaze na palmama unutar igrališta. Ubačaj u mali koš vrijedi jedan, a u veliki dva coccopoena, a posebnost coccoballa jest činjenica da su suci - žene. U poluzavršnicu prvenstva plasirale su se dvije pločanske ekipe, Curice i Kamikaze, te Pakleni šund iz Splita i Tuljani iz Makarske. Na kraju je prvo mjesto pripalo Curicama, drugo Tuljanima, treće Paklenom šundu, dok su Kamikaze ostale na četvrtome mjestu. Za pobjedničku momčad nastupili su: Rino Rebac, Goran Zmijarević, Danijel Galov, Davor Batinović, Duje Marević, Nikola Bergam i Rade Vukelić. Pred nekoliko stotina gledatelja utakmice su odlično sudile Jasmina Tomeljak iz Splita, te Anamarija Krilić, Jadranka Krstičević i Jelena Dragobratović iz Ploča, a prvo podbacivanje lopte izvela je mlada estradna zvijezda Sanja Parmać. Prvenstvu je nazočio i predsjednik Hrvatskog ragbijaškog saveza, Odbora za Dalmaciju, Tonći Cvitanović, koji je izrazio zadovoljstvo viđenim. Idući turnir u coccoballu, inače, održat će se u Primoštenu, a završni na splitskim Bačvicama.
design studio lu:koc
Coccoball HomePage
glavna stranica
sto je coccoball
vazne obavijesti
pravilnik igre
teren u coccoballu
prvenstva hrvatske
knjiga coccoball
humanitarne akcije
101 coccoball
turniri i prezentacije
himna coccoballa
veseli coccoball
cjenik opreme
coccoball u tisku
slike
kontakti